Ελληνική Πεζογραφία

Ταξινόμηση κατά:
 • Αδιανόητα Λιόντος Σωτήρης

  10,00 

  «Μόνο η ένωση αρσενικού και θηλυκού δύναται να γεννήσει την εσωτερική δύναμη και ορμή που χρειάζεται ο άνθρωπος για να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες. Όταν όμως ο δεσμός με το αλλότριο Άλλο δεν καθίσταται εφικτός, ακόμη και τα αειθαλή ξυλεύονται και καταλήγουν στάχτη. Η επίγνωση της απουσίας ενός αντικειμένου αγάπης και ενός παράγοντα έρωτα δημιουργεί ένα αβυσσαλέο κενό που δεν μπορεί να το γεμίσει τίποτα.»

 • Κατά Πόδας Νούσια Έλενα

  9,00 

  Όταν ακολουθείς μέχρις εσχάτων, αδιαφορώντας για το αν θ’ αφήσεις τα κόκκαλά σου στη διαδρομή, όταν έχεις απαλλαγεί εντελώς από την προσωπική σου βούληση… Τότε μπορείς να γεννιέσαι και να πεθαίνεις πολλές φορές, να είσαι ταυτόχρονα ένας και πολλοί, να κινείσαι ταυτόχρονα στη φαντασία και στην πραγματικότητα. Τότε ο κόσμος γίνεται τέχνη και η τέχνη κόσμος.

 • Αυτά που Πρόλαβα Πρωτογερέλλης Mίλτος

  12,00 

  Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι πέντε ετών από το θάνατο του συγγραφέα. Συγκεντρώνονται σε έναν τόμο τα περισσότερα κείμενα από τα τρία βιβλία με τα πεζά του Μίλτου Πρωτογερέλλη, καθώς και μερικά ποιήματα.

 • Μακάρι να Υπήρχαν Άλλοι Τόποι Νούσια Έλενα

  9,00 

  Μακάρι να υπήρχαν άλλοι τόποι! Αν νομίζουμε πως υπάρχουν, είναι επειδή μας εκδικείται ο κόσμος, που δεν σεβόμαστε το μυστικό του. Γι’ αυτό και κανείς δεν μας προσέχει, όσο κι αν καλούμε σε βοήθεια. Μόνο η ποίηση θα μπορούσε να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση μας. Ή κάποιος μάγος· μα ποιος εμπιστεύεται τους μάγους;

 • Όμηροι των Σκιών Μαρτυρίες αιχμαλωσίας των ψυχών στα φαντάσματα Βασιλάκος Γιώργος

  11,00 

  Στα κείμενα του Γιώργου Βασιλάκου θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη της κοινότητας ως συνθήκη γραφής, μιας κοινότητας φαινομενικά αινιγματικής αλλά ταυτόχρονα απολύτως αναγνωρίσιμης. Ο αφηγητής μιλά εξ ονόματος αυτής, είναι μέλος της, και υφολογικά κινείται επιδέξια από το ένα είδος στο άλλο, από τη φαρσοκωμωδία στον εφιάλτη και αντιστρόφως.

 • Καθρέφτης Ευσταθιάδης Γιάννης

  Εξαντλημένο

  Τα σύντομα πεζά του βιβλίου αυτού αποτελούν ποικίλες παραλλαγές βλέμματος σε ένα θέμα. Πρόκειται για κείμενα διαρκών αντικατοπτρισμών, με αφηγήσεις, μονολόγους, παράξενες ιστορίες και σκοτεινά φλασμπάκ. Διηγήσεις που μοιάζουν να καθρεφτίζονται η μία στην άλλη.

 • Μου ’πε ο Ποιητής να σου Τηλεφωνήσω Πεζογραφήματα Θλιμμένος Kώστας

  11,00 

  «Τελευταία ξοδεύω ανόητα τον ελεύθερο χρόνο μου και με στεναχωρεί αυτό. Συχνά η λύπη μας οφείλεται στον ανόητο τρόπο με τον οποίο ζούμε. Οι ανοησίες μάς φθείρουν, το νιώθουμε και θλιβόμαστε. Κοινοτοπίες, θα μου πείτε. Συμφωνώ. Απλώς, θέλω να σας πω ότι σήμερα αντέδρασα.»

 • Cookies Θεοδωροπούλου Βίκυ

  9,00 

  Ένας διάσημος καθηγητής της γενιάς του Μάη του ’68 συντροφεύει τη νεαρή φίλη του, ακτιβίστρια αφιερωμένη στην υπόθεση του νερού στον πλανήτη Γη. Μια πικρή αναδρομή των αιτημάτων και των εκπτώσεων των παιδιών του Μάη του ’68, καθώς και μια θεώρηση της σύγχρονης αντιφατικής καθημερινότητας

 • Ο Καθρέφτης της Hildegard Apocryphae Aeternum Χέλης Γιώργος

  12,00 

  […] Μιλούν με αποχρώσεις τελετουργικού
  Σε ποιαν ραφή χωρίζεται ο χρόνος;
  Τι μυρωδιά έχει το κόκκινο;
  Το μωβ παλιού φακέλου;
  ανάγκην από την κατοχή περιγραφών σε δόλια παραμύθια
  σε δολιότερην ακμή αγάπης που παράδερνε
  εις τον καρπόν κοιλίας και στο κύμβαλο
  το εξωμήτριο νόθο της παρθένου
  δίχως πεφωτισμένους κομπασμούς δίχως βαφτίσια
  ήτοι τα γυάλινα χαράματα και η βαθύτατη εγκοπή που μισοφέγγει […]

 • Ultimatum Λιόντος Σωτήρης

  10,00 

  «Δεν είμαι διόλου άνθρωπος φυσιολογικός, αλλά ένα ανθρωπόμορφο μεταλλαγμένο είδος εξωγήινης οντότητας. Προσθαλασσώθηκα σε τούτον τον πλανήτη με απώτερο σκοπό να συμβάλλω καθοριστικά στη γρήγορη εξόντωση του γήινου πληθυσμού, επισπεύδοντας την επιδιωκόμενη μετοίκηση των ομοειδών μου έμβιων όντων σε αυτόν.»

 • Καμουφλάζ Νούσια Έλενα

  9,00 

  Διαδρομές-καμουφλάζ συνιστούν όλες ανεξαιρέτως οι πορείες οχημάτων ή βημάτων ανά τον κόσμο – ας νομίζουν όσοι τις πραγματοποιούν πως καταλήγουν εκεί όπου υπολόγισαν… Μας είναι τόσο ξένες οι πράξεις μας; Ή ζούμε πολλές παράλληλες ζωές ταυτόχρονα, έστω και στη φαντασία μας; Κι αυτή η φαντασία γιατί είναι τόσο πιο πραγματική κι από την πιο αμείλικτη πραγματικότητα;

 • Πορσελάνη Ευσταθιάδης Γιάννης

  Εξαντλημένο

  Η Πορσελάνη περιλαμβάνει 44 διηγήματα για νεκρές φύσεις, όπως μας τις δίδαξε η ζωγραφική. Ισάριθμα αντικείμενα ή συνθέσεις αντικειμένων αφηγούνται ιστορίες, συμβάντα, περιστατικά και αποκωδικοποιούν τη ζωή. Ένα διαρκές παιχνίδι με τον παρελθόντα χρόνο και την πανταχού παρούσα μνήμη.