Παιδική Λογοτεχνία

Ταξινόμηση κατά:
 • Τίμος ο Αθηναίος Ηλιοπούλου Ιουλίτα

  13,00 

  Ο Τίμος είναι ένας μικρός σκαντζόχοιρος, που είχε ένα μεγάλο όνειρο, να επισκεφθεί την ξακουστή Αθήνα και να ανέβει στην Ακρόπολη! Ξεκίνησε, λοιπόν, μια μέρα από το σπίτι του και ύστερα από μεγάλες περιπέτειες, αφού έμαθε πολλά για την ιστορία της πόλης, αλλά και τη σημερινή της ζωή, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το βιβλίο περιλαμβάνει CD με τα πέντε τραγούδια της ιστορίας, μελοποιημένα από τον Γιώργο Κουρουπό. Τραγουδά και παίζει κιθάρα η Δάφνη Πανουργιά. Η εικονογράφηση έγινε από τη συγγραφέα.

 • Άλλο και Τούτο Τρεις αλλιώτικες ιστορίες για παιδιά Ηλιοπούλου Ιουλίτα

  13,00 

  Τρία παραμύθια που βλέπουν το διαφορετικό με διαφορετικό τρόπο. Πώς άλλαξε η ζωή μιας λυπημένης κουκουβάγιας, όταν αποφάσισε να υιοθετήσει ένα μικρό πουλάκι, έναν δρυοκολάπτη. Ένας ρινόκερος ερωτεύεται μία καμηλοπάρδαλη. Η παράξενη αυτή αγάπη γεννά πολλές περιπέτειες, μέχρι να καταφέρουν να είναι μαζί. Ο «τεμπέλης» τζίτζικας, όπως πολλοί πιστεύουν, είναι, στην πραγματικότητα, ένας σκληρά εργαζόμενος καλλιτέχνης που διεκδικεί με επιμονή τα δίκαιά του. Η εικονογράφηση έγινε από τη συγγραφέα.

 • Ο Παπαλάνγκι Oι λόγοι του φύλαρχου Τουιάβιι από το νησί Τιαβέα του Νότιου Ειρηνικού

  Εξαντλημένο

  Παπαλάνγκι, σύμφωνα με τον Έριχ Σόερμαν, ιεραπόστολο στα νησιά Τιαβέα του Ειρηνικού, είναι το όνομα που δίνουν οι «άγριοι» στον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος ζει στον ίδιο χώρο με πολλούς συγκατοίκους (πολυκατοικία) χωρίς να ξέρει τους διπλανούς τοιυ, διαβάζει τα πάντα επειδή, δήθεν, τον αφορούν, προσπαθεί να φύγει με τις μηχανές το Σαββατοκύριακο για να γλιτώσει από την προσδιορισμένη και περιχαρακωμένη ζωή του και, μ’ αυτόν τον τρόπο, δικαιολογεί την αλλοτριωμένη καθημερινότητά του.

 • Η Πράσινη Σκουφίτσα Ηλιοπούλου Ιουλίτα

  13,00 

  Στο οικολογικό παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου Η Πράσινη Σκουφίτσα, έντεκα ζωγραφικά έργα του Γιάννη Κόττη παρακολουθούν την ιστορία αποτυπώνοντας την ομορφιά, την αγωνία, τον κίνδυνο, τις περιπέτειες της πρώην Κοκκινοσκουφίτσας που φόρεσε πια σκουφίτσα πράσινη κι έρχεται να υπερασπιστεί το δικαίωμα του ανθρώπου σε μια φυσική ζωή.

 • Τι Ζητάει ο Ζήνων; Ηλιοπούλου Ιουλίτα

  13,00 

  Το παραμύθι Τι ζητάει ο Ζήνων; αποτελεί ένα ιδιαίτερα πλούσιο ανάγνωσμα για παιδιά, που προβάλλει τη δύναμη της φαντασίας, τη διαφορετική διαχείριση της πραγματικότητας, αλλά και το εύρος της ελληνικής γλώσσας. Tο ταξίδι του ήρωα, του Ζήνωνα, συνιστά μια εκδοχή της διαρκούς αναζήτησης του γνήσιου εαυτού μας, θέτοντας πίσω από τις λέξεις και τις εικόνες επίμονα ερωτήματα. Είναι οι επιθυμίες και τα όνειρά μας κάπου μακριά ή κρύβονται ανάμεσα στα πραγματικά γεγονότα της ζωής μας; Τι θέλει για να αληθέψει η φαντασία; Πόσο κοντά μας μπορεί να βρεθεί αυτό που μοιάζει άπιαστο;

 • Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας και άλλες ιστορίες Ουάιλντ Όσκαρ / Wilde Oscar

  8,00 

  Τα πέντε κείμενα της συλλογής, σημάδεψαν την αρχή της πιο γόνιμης περιόδου του σύντομου βίου του Όσκαρ Ουάιλντ (1854-1900). Στα κείμενα αυτά είναι εμφανή τα κύρια χαρακτηριστικά του συγγραφέα: η σατιρική του στάση, η διεισδυτική ειρωνία, ο αισθητισμός του, αλλά και η απαισιόδοξη διάθεση, που φαίνεται να αποπνέουν ορισμένα μοτίβα, όπως αυτά της άσκοπης θυσίας ή της αχαριστίας.

 • Τα Μυστήρια της Μαύρης Ζούγκλας Σαλγκάρι Eμίλιο / Salgari Emilio

  13,00 

  Ο Σαλγκάρι ξεκίνησε τη συγγραφική του πορεία συνεργαζόμενος με εφημερίδες και περιοδικά και έγραψε πάνω από ογδόντα βιβλία (μυθιστορήματα, νουβέλες και διηγήματα). Το βιβλίο αυτό αποδεικνύει ότι το έργο του παραμένει ζωντανό, τρέφει τη φαντασία και το πνεύμα και, ακόμα και σήμερα, γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

 • Εξέγερση στις Φιλιππίνες Σαλγκάρι Eμίλιο / Salgari Emilio

  13,00 

  Δεν είχε ακόμα σβήσει στη Ευρώπη ο απόηχος της εξέγερσης που είχε ξεσπάσει στις Φιλιππίνες το 1896, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο αυτό. Θα ήταν υπερβολή να αναζητήσουμε ένα ιστορικό πλαίσιο στο μυθιστόρημα, όμως δεν λείπουν κάποιες αναφορές και αρκετά ακριβή στοιχεία. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με πρόσωπα και γεγονότα φανταστικά, χρησιμοποιεί πηγές ανόμοιες, αποκόμματα εφημερίδων, διερευνά τον πραγματικό ρόλο των μυστικών αιρέσεων, που κάνουν το αφήγημά του να μοιάζει με μύθο της Ανατολής.

 • Οι Πειρατές της Μαλαισίας Σαλγκάρι Eμίλιο / Salgari Emilio

  13,00 

  Με τους Πειρατές της Μαλαισίας, ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας Εμίλιο Σαλγκάρι μας βυθίζει σε ένα μαγικό κόσμο. Απίστευτες περιπέτειες, αθάνατοι έρωτες, φιλίες που σφυρηλατούνται στη φωτιά της μάχης και, πάνω απ’ όλα, το λεπτό χιούμορ και η λεπτή συγκίνηση που χαρακτηρίζουν όλα τα έργα του και που, εδώ, βοηθούν στην εξέλιξη της συναρπαστικής πλοκής και στην επιβολή ενός δαιμονιώδους αφηγηματικού ρυθμού.

 • Η Ζωή του Κυρίου μας Ντίκενς Κάρολος / Dickens Charles

  8,00 

  Γραμμένη από τον Ντίκενς για τα παιδιά του το 1849, η μικρή αυτή ιστορία του Χριστού, δημοσιεύθηκε πρώτη φορά το 1943. Γεμάτη στοργή και αγάπη αναδεικνύει, ακόμα μια φορά, τον συγγραφέα ως ένα «μεγάλο φίλο» των παιδιών όλου του κόσμου.

 • Παραμύθια του Παλιού Καιρού Περώ Σαρλ / Perrault Charles

  8,00 

  Τα κλασικά παραμύθια του Περώ (Η ωραία κοιμωμένη του δάσους, Η κοκκινοσκουφίτσα, Ο γαλαζογένης, Ο παπουτσωμένος γάτος, Η σταχτοπούτα, Ο Ρίκε με τη φούντα, Ο δαχτυλάκης) συγκεντρωμένα σε ένα βιβλίο. Μια αθάνατη συλλογή θαυμάτων, που μάγεψε γενιές και γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο, μια γοητευτική κατάδυση στον κόσμο των ονείρων, των ευχών και της μεγάλης τέχνης του παραμυθιού.