Έλληνες Συγγραφείς

Ταξινόμηση κατά:
 • Τίμος ο Αθηναίος Ηλιοπούλου Ιουλίτα

  13,00 

  Ο Τίμος είναι ένας μικρός σκαντζόχοιρος, που είχε ένα μεγάλο όνειρο, να επισκεφθεί την ξακουστή Αθήνα και να ανέβει στην Ακρόπολη! Ξεκίνησε, λοιπόν, μια μέρα από το σπίτι του και ύστερα από μεγάλες περιπέτειες, αφού έμαθε πολλά για την ιστορία της πόλης, αλλά και τη σημερινή της ζωή, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το βιβλίο περιλαμβάνει CD με τα πέντε τραγούδια της ιστορίας, μελοποιημένα από τον Γιώργο Κουρουπό. Τραγουδά και παίζει κιθάρα η Δάφνη Πανουργιά. Η εικονογράφηση έγινε από τη συγγραφέα.

 • Άλλο και Τούτο Τρεις αλλιώτικες ιστορίες για παιδιά Ηλιοπούλου Ιουλίτα

  13,00 

  Τρία παραμύθια που βλέπουν το διαφορετικό με διαφορετικό τρόπο. Πώς άλλαξε η ζωή μιας λυπημένης κουκουβάγιας, όταν αποφάσισε να υιοθετήσει ένα μικρό πουλάκι, έναν δρυοκολάπτη. Ένας ρινόκερος ερωτεύεται μία καμηλοπάρδαλη. Η παράξενη αυτή αγάπη γεννά πολλές περιπέτειες, μέχρι να καταφέρουν να είναι μαζί. Ο «τεμπέλης» τζίτζικας, όπως πολλοί πιστεύουν, είναι, στην πραγματικότητα, ένας σκληρά εργαζόμενος καλλιτέχνης που διεκδικεί με επιμονή τα δίκαιά του. Η εικονογράφηση έγινε από τη συγγραφέα.

 • Η Πράσινη Σκουφίτσα Ηλιοπούλου Ιουλίτα

  13,00 

  Στο οικολογικό παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου Η Πράσινη Σκουφίτσα, έντεκα ζωγραφικά έργα του Γιάννη Κόττη παρακολουθούν την ιστορία αποτυπώνοντας την ομορφιά, την αγωνία, τον κίνδυνο, τις περιπέτειες της πρώην Κοκκινοσκουφίτσας που φόρεσε πια σκουφίτσα πράσινη κι έρχεται να υπερασπιστεί το δικαίωμα του ανθρώπου σε μια φυσική ζωή.

 • Τι Ζητάει ο Ζήνων; Ηλιοπούλου Ιουλίτα

  13,00 

  Το παραμύθι Τι ζητάει ο Ζήνων; αποτελεί ένα ιδιαίτερα πλούσιο ανάγνωσμα για παιδιά, που προβάλλει τη δύναμη της φαντασίας, τη διαφορετική διαχείριση της πραγματικότητας, αλλά και το εύρος της ελληνικής γλώσσας. Tο ταξίδι του ήρωα, του Ζήνωνα, συνιστά μια εκδοχή της διαρκούς αναζήτησης του γνήσιου εαυτού μας, θέτοντας πίσω από τις λέξεις και τις εικόνες επίμονα ερωτήματα. Είναι οι επιθυμίες και τα όνειρά μας κάπου μακριά ή κρύβονται ανάμεσα στα πραγματικά γεγονότα της ζωής μας; Τι θέλει για να αληθέψει η φαντασία; Πόσο κοντά μας μπορεί να βρεθεί αυτό που μοιάζει άπιαστο;

 • Μάγκας Δέλτα Π. Σ.

  Εξαντλημένο

 • Παραμύθια και άλλα Δέλτα Π. Σ.

  Εξαντλημένο