Σειρά Αερόστατο

Ταξινόμηση κατά:
 • Ο Παπαλάνγκι Oι λόγοι του φύλαρχου Τουιάβιι από το νησί Τιαβέα του Νότιου Ειρηνικού

  Εξαντλημένο

  Παπαλάνγκι, σύμφωνα με τον Έριχ Σόερμαν, ιεραπόστολο στα νησιά Τιαβέα του Ειρηνικού, είναι το όνομα που δίνουν οι «άγριοι» στον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος ζει στον ίδιο χώρο με πολλούς συγκατοίκους (πολυκατοικία) χωρίς να ξέρει τους διπλανούς τοιυ, διαβάζει τα πάντα επειδή, δήθεν, τον αφορούν, προσπαθεί να φύγει με τις μηχανές το Σαββατοκύριακο για να γλιτώσει από την προσδιορισμένη και περιχαρακωμένη ζωή του και, μ’ αυτόν τον τρόπο, δικαιολογεί την αλλοτριωμένη καθημερινότητά του.

 • Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας και άλλες ιστορίες Ουάιλντ Όσκαρ / Wilde Oscar

  8,00 

  Τα πέντε κείμενα της συλλογής, σημάδεψαν την αρχή της πιο γόνιμης περιόδου του σύντομου βίου του Όσκαρ Ουάιλντ (1854-1900). Στα κείμενα αυτά είναι εμφανή τα κύρια χαρακτηριστικά του συγγραφέα: η σατιρική του στάση, η διεισδυτική ειρωνία, ο αισθητισμός του, αλλά και η απαισιόδοξη διάθεση, που φαίνεται να αποπνέουν ορισμένα μοτίβα, όπως αυτά της άσκοπης θυσίας ή της αχαριστίας.

 • Εξέγερση στις Φιλιππίνες Σαλγκάρι Eμίλιο / Salgari Emilio

  13,00 

  Δεν είχε ακόμα σβήσει στη Ευρώπη ο απόηχος της εξέγερσης που είχε ξεσπάσει στις Φιλιππίνες το 1896, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο αυτό. Θα ήταν υπερβολή να αναζητήσουμε ένα ιστορικό πλαίσιο στο μυθιστόρημα, όμως δεν λείπουν κάποιες αναφορές και αρκετά ακριβή στοιχεία. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με πρόσωπα και γεγονότα φανταστικά, χρησιμοποιεί πηγές ανόμοιες, αποκόμματα εφημερίδων, διερευνά τον πραγματικό ρόλο των μυστικών αιρέσεων, που κάνουν το αφήγημά του να μοιάζει με μύθο της Ανατολής.

 • Τα Μυστήρια της Μαύρης Ζούγκλας Σαλγκάρι Eμίλιο / Salgari Emilio

  13,00 

  Ο Σαλγκάρι ξεκίνησε τη συγγραφική του πορεία συνεργαζόμενος με εφημερίδες και περιοδικά και έγραψε πάνω από ογδόντα βιβλία (μυθιστορήματα, νουβέλες και διηγήματα). Το βιβλίο αυτό αποδεικνύει ότι το έργο του παραμένει ζωντανό, τρέφει τη φαντασία και το πνεύμα και, ακόμα και σήμερα, γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

 • Οι Πειρατές της Μαλαισίας Σαλγκάρι Eμίλιο / Salgari Emilio

  13,00 

  Με τους Πειρατές της Μαλαισίας, ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας Εμίλιο Σαλγκάρι μας βυθίζει σε ένα μαγικό κόσμο. Απίστευτες περιπέτειες, αθάνατοι έρωτες, φιλίες που σφυρηλατούνται στη φωτιά της μάχης και, πάνω απ’ όλα, το λεπτό χιούμορ και η λεπτή συγκίνηση που χαρακτηρίζουν όλα τα έργα του και που, εδώ, βοηθούν στην εξέλιξη της συναρπαστικής πλοκής και στην επιβολή ενός δαιμονιώδους αφηγηματικού ρυθμού.

 • Η Ζωή του Κυρίου μας Ντίκενς Κάρολος / Dickens Charles

  8,00 

  Γραμμένη από τον Ντίκενς για τα παιδιά του το 1849, η μικρή αυτή ιστορία του Χριστού, δημοσιεύθηκε πρώτη φορά το 1943. Γεμάτη στοργή και αγάπη αναδεικνύει, ακόμα μια φορά, τον συγγραφέα ως ένα «μεγάλο φίλο» των παιδιών όλου του κόσμου.

 • Παραμύθια του Παλιού Καιρού Περώ Σαρλ / Perrault Charles

  8,00 

  Τα κλασικά παραμύθια του Περώ (Η ωραία κοιμωμένη του δάσους, Η κοκκινοσκουφίτσα, Ο γαλαζογένης, Ο παπουτσωμένος γάτος, Η σταχτοπούτα, Ο Ρίκε με τη φούντα, Ο δαχτυλάκης) συγκεντρωμένα σε ένα βιβλίο. Μια αθάνατη συλλογή θαυμάτων, που μάγεψε γενιές και γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο, μια γοητευτική κατάδυση στον κόσμο των ονείρων, των ευχών και της μεγάλης τέχνης του παραμυθιού.

 • Χριστόφορος Κολόμβος Βερν Ιούλιος / Verne Jules

  8,00 

  Το 1492, χρονιά που ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει την Αμερική και κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγάλες μορφές της Ιστορίας, χαρακτηρίζεται από τον Ιούλιο Βερν «ορόσημο στα γεωγραφικά χρονικά». Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του μεγάλου εξερευνητή, ο Βερν σέβεται την αυθεντικότητα του ιστορικού προσώπου, προσδίδοντάς του, ταυτόχρονα, τις διαστάσεις ενός πλοιάρχου Νέμο.

 • Η Γέφυρα και άλλα κείμενα Κάφκα Φραντς / Kafka Franz

  9,00 

  Μολονότι ο Κάφκα δεν έγραφε βιβλία «ειδικά» για παιδιά, σε αρκετά κείμενά του οι ήρωες είναι παιδιά, που ζουν σε τόπους της φαντασίας τους, που διηγούνται ιστορίες χωρίς αρχή και τέλος, σαν όνειρα που είδαμε πριν από καιρό και τα θυμόμαστε αμυδρά. Μερικά τέτοια κείμενα, αυτοτελή ή αποσπασματικά, είναι συγκεντρωμένα σε αυτό το βιβλίο. Μύθοι, ιστορίες για παράξενα ζώα και για παιδιά κλεισμένα μέσα στην απελπισία των μεγάλων.

 • Χριστουγεννιάτικη Ιστορία Ντίκενς Κάρολος / Dickens Charles

  9,00 

  Το πιο γνωστό και αγαπημένο από όλα τα Χριστουγεννιάτικα αφηγήματα του Κάρολου Ντίκενς, δεν εγκαινίασε μόνο το είδος της λεγόμενης «λογοτεχνίας των Χριστουγέννων», αλλά και καθιέρωσε το συγγραφέα της ως το γνησιότερο εκφραστή της φιλοσοφίας της αγάπης, της αδελφοσύνης και της κατανόησης. Κανείς άλλος δεν περιέβαλε με τόση τρυφερότητα μια ιστορία με φαντάσματα και ποτέ φαντάσματα δεν είχαν τόσο χιούμορ, δεν ανέδιδαν τόση ζεστασιά.

 • Το Μαγικό Λυχνάρι του Αλαντίν

  9,00 

  Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα από τις Χίλιες και Μία Νύχτες, άλλη μια διήγηση της Σεχραζάτ, όπου μέσα από την ιστορία του Αλαντίν, μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, μεταφερόμαστε στη γεμάτη γοητεία και μυστήριο Ανατολή.